SESTAVINE ZA 2 OSEBI:
2 lososova zrezka (počez odrezana kosa) po približno 250 g, limonin sok, 1 rdeča čebula, 2 žlici kisle smetane, 3 žlice sesekljanega svežega zelišča (npr. drobnjaka), sveže zmlet poper, 1/2 žličke sladkorja, sol in 100 ml smetane za stepanje.

PEČENI LOSOSOVI ZREZKI



Lososova zrezka oplaknemo z mrzlo vodo, popivnamo, pokapljamo z limoninim sokom in pustimo 5 minut. Medtem čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Kisli smetani primešamo čebulo in zelišča ter vse skupaj gladko razmešamo. Začinimo s poprom, sladkorjem in soljo. Primešamo čvrsto stepeno sladko smetano. Lososova zrezka popivnamo in malo posolimo. V dve nepregorni posodici damo po 2 žlici pripravljene mešanice in položimo v vsako en lososov zrezek. Zrezka premažemo s preostalo smetanovo mešanico. Posodici postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj C, in zrezka pečemo 15 minut. Vročino izklopimo in zrezka še 5 minut pustimo v pečici.