SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
8 polovic vloženih hrušk, 2 žlici olja, 4 po 150 g težki tanki zrezki iz svinjskega stegna, sol, sveže zmlet poper in 150 g camemberta.

 

Polovice hrušk temeljito odcedimo. V ponvi, ki ima tudi pokrov, segrejemo olje. Na vroče položimo zrezke in jih hitro močno opečemo po obeh straneh. Opečene posolimo in popopramo. Na vsak zrezek položimo dve polovici hrušk in ponev pokrijemo. Obložene zrezke na srednje močni vročini pečemo še 4 do 5 minut.
Medtem camembertu obrežemo zunanjo plast, kakor bi ga tanko olupili, ter ga narežemo na rezine. Pečene zrezke s hruškami preložimo na nepregoren pladenj in obložimo z rezinami camemberta. V pečici močno segrejemo žar oziroma zgornjo ploščo, pladenj položimo na pekač na vrhnjo poličko in zrezke prepekamo 1 do 2 minuti, da se sir razleze in začno nastajati mehurčki. Zrezke pa lahko prepekamo tudi v mikrovalovni pečici. Na najvišji stopnji traja manj kot minuto. Zrezke takoj postavimo na mizo. Poleg ponudimo francoski kruh in vložene brusnice.
Camembert, ki ga izberemo za ta recept, mora biti še dokaj čvrst, popolnoma bel in nezrel. Takšnega laže obrežemo, poleg tega pa ima zrel camembert premočan okus. Če camemberta ne maramo ali ne dobimo, ga nadomestimo s tankimi rezinami srednje stare gavde, ementalca ali samostanskega sira.