Kadar hrepenite po osvežilnem napitku, izberite takšnega, ki je zdrav in hkrati prijetnega okusa. Odlična izbira je požirek sadnega soka, obogatenega še z nekaterimi sestavinami.

 
osvezilni napitki
 
Z omenjeno mešanico, ki vam jo bomo predstavili, boste v telo prejeli kar 37 odstotkov potrebnega vitamina C na dan, 1,8 grama vlaknin, pri tem pa zaužili le 123 kalorij na dva decilitra in pol napitka. Številka je več kot spodbudna, še posebej, če jo primerjamo s približno 740 kalorijami, ki bi jih v telo vnesli z mlečnim shakom. 
Za napitek potrebujete 16 kock ledu, ki jih položite v mešalec in mešate tako dolgo, da dobite drobne, fine koščke. Dodajte približno 460 gramov konzerviranega narezanega ananasa s sokom, dolijte eno čajno žličko limoninega soka, nato vse skupaj premešajte. Dodajte še 2 kozarca dietne sode z okusom limone ali limete, še enkrat zmešajte in napitek je pripravljen. Za okras dodajte na rob kozarca še košček ananasa, barvasto slamico in razvajanje se lahko začne!
Še ena ideja – v litru vode skuhajte sadni čaj, ga sladkajte, dodajte vaniljev sladkor in med. Nekaj časa pustite stati, nato napitek postavite v hladilnik, da se ohladi, potem le še dodajte sveže iztisnjen sok pomaranče ali limone. V vročih dneh kozarec napolnite s koščki ledu, povabite prijatelje in prijateljice k sebi na obisk ter si pripravite skupne trenutke užitkov!
 
 
Odlična osvežitev – v litru vode skuhajte sadni čaj, ga sladkajte, dodajte vaniljev sladkor in med ter vse skupaj ohladite.