Malo stvari boli bolj kot da nas zapusti ljubljena oseba. Pravzaprav bi veliko ljudi raje videlo da jih fizično pretepe mišičnjak kot da se soočijo s čustveno bolečino in osamljenostjo po razidu.

 
konec razmerja

Težki konci razmerja so depresivni, vendar vašega življenja še zdaleč ni konec. Pomembno je da vidimo konec razmerja kot začetek novega poglavja v našem življenju. Tukaj je nekaj napotkov kako spustiti bivšega partnerja in iti naprej s svojim življenjem.

1. Bodimo prijazni do sebe


Vsi smo doživeli konce razmerij. Pravzaprav je to tudi normalno doživetje v življenju. Ko se počutimo ranljive in zavrnjene, je pomembno da si pustimo čas zase.

2. Sprejmimo svoj samski status


Preboleti bivšega partnerja je praktično nemogoče če fantaziramo da se bo vrnil nazaj. Pomembno je da se naučimo biti srečni sami s sabo, preden začnemo ponovno hoditi na zmenke.

Pravzaprav lahko izkoristimo svobodo novega-samskega statusa in počnemo kar nam je volja, kadar želimo. Gledamo lahko filme ki jih nikoli prej ne bi, izklopimo telefon ob času ko nas je bivši partner klical, potujemo na kraje kjer sicer ne, izberemo družbo po svojem okusu..., veliko stvari ki jih drugače ne bi. Naredimo čistilni ritual in zavržemo njene slike, ali izbrišemo njegove emaile. Presenečeni boste kako se boste bolje počutili.

3. Prepoznajmo in spustimo svoje občutke

Konci razmerijo lahko povzročijo zaporedje neprijetnih občutkov, od globoke žalosti do močne jeze. Pomembno je da prepoznamo kaj čutimo, da vemo da nas to boli in nato to spustimo.

Če se oprijemamo občutko da nekoga ne moremo spustiti, si poskusimo napisati na kos papirja kaj čutimo in ga potem raztrgajmo. Ko res ne zdržimo več, si privoščimo spanec, ali bolje, pojdimo na sprehod, oziroma se drugače zamotimo, kar omogoča lajšo bolečino.

Na splošno, poskusite spraviti svoje demone ven v konstruktivni poti, ukvarjajmo se s športom, glasbo, umetnostjo ali pisanjem. V redu je če jokamo, kričimo in se pritožujemo kako se počutimo. Izpovejmo svoja čustva in najdimo prijatelje ali družinske člane, ki se jim lahko zaupamo in ki nam bodo dali uho in ramo na kateri se lahko zjočemo.