4. Spomnimo se napak bivšega partnerja.
Lahko je dobiti solzne oči ko pomislimo kako zapeljive oči je imel, ali kako nežno je govorila po telefonu. Kaj pa lastnosti bivšega partnerja, ki niso bile tako vrle? Spomnite se tudi kako zoprn, dolgočasen in neobčutljiv je lahko bil in znašli se boste na poti okrevanja.

preziveti-konec-razmerja

 

5. Uprite se nuji da ga/jo kontaktirate.


En najtežjih delov razida je osamljenost. Bodite močni in se uprite potrebi da ga/jo pokličete, ko se počutite osamljene in žalostne.

Čeprav je bivši partner lahko potolažil naše občutke v preteklosti, bo klic samo otežil stvari da greste naprej. Ozrite se za novimi viri podpore med prijatelji, družinskimi člani, svetovalci in online podpornimi skupinami.

6. Lotite se novega hobija


Brez fanta ali punce, imate veliko svobode odločanja za nove stvari. Lotite se stvari ki bivšega partnerja niso zanimale, pa naj bo to šport, sprehodi, potovanje... Tako boste spoznali tudi nove ljudi in se boste zato bolje počutili.

7. Ne razmišljajte kaj je šlo narobe


Veliko razidov se pač zgodi brez posebnega razloga. Ponavadi takrat ko dva človeka rasteta posebej vsak zase. Ne sprašujte se kaj bi lahko naredili drugače v razmerju.

Namesto da se osredotočite na preteklost, živite v sedanjem trenutku in začnite sanjati o prihodnosti. Našli si boste fanta ali punco, ki bo vsaj tako dober ali dobra, kot vaš bivši partner in morda celo veliko boljši/a. Kdo ve? Morda je nekdo poseben za prvim vogalom.

Oglejte si tudi 2. del