SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
750 g mesa iz puranjega stegna, 250 g šalotk, 1 do 2 stroka česna, 1 majhen feferon, 4 žlice olivnega olja, sol, sveže zmlet poper, 250 ml suhega belega vina, 250 ml čiste kokošje juhe, 2 gomolja koromača (približno 300 g) in 2 žlici jedilnega škroba.

 

Meso oplaknemo z mrzlo vodo, do suhega popivnamo in narežemo na kocke. Šalotke in česen olupimo. Večje šalotke razpolovimo, česen narežemo na rezinice. Feferon operemo, očistimo in narežemo na ozke trakce. V kozici segrejemo olje in na njem po obrokih dobro opečemo meso. Opečeno posolimo in popopramo. Na maščobo v kozici stresemo šalotke, česen in feferon ter vse skupaj podušimo. Dodamo opečeno meso in zalijemo z vinom in juho. Zmešamo, pokrijemo in na šibki vročini dušimo 30 minut. Medtem koromač očistimo, nežno zelenje pa prihranimo. Gomolja po dolgem razpolovimo in narežemo na rezine. Ko se je meso dušilo 30 minut, dodamo koromač in vse skupaj dušimo še 15 minut. Škrob zmešamo z malo vode in mešanico dodamo golažu. Zmešamo, še nekaj minut kuhamo, nato pa jed, po potrebi še malo solimo in popramo. Prihranjeno zelenje oplaknemo, otresemo, sesekljamo in potresemo po jedi.