SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
50 g suhih jurčkov, 250 g ostrigarjev, 250 g šampinjonov, 400 g mesa od puranjih prsi, 20 g rastlinske masti, sveže zmlet poper, sol, 100 ml belega vina, malo majarona in 250 g smetane za stepanje.

 

Jurčke namočimo v mrzli vodi. Ostrigarje in šampinjone temeljito očistimo, po potrebi operemo, do suhega popivnamo in narežemo na koščke. Meso oplaknemo pod mrzlo vodo in do suhega popivnamo. Narežemo ga na ozke koščke. V kozici segrejemo mast, stresemo vanjo meso in ga po vseh straneh opečemo. Še v kozici ga posolimo in popopramo, potem pa vzamemo iz nje. Jurčke odcedimo in vodo zavržemo. V kozico stresemo ostrigarje in šampinjone ter jih opečemo. Dodamo jurčke in zalijemo z vinom. Začinimo s soljo, poprom in z majaronom, dodamo opečeno meso in smetano ter dušimo 5 do 8 minut. - Za prilogo lahko pripravimo dušen riž, ki ga obogatimo z drobno sesekljanimi svežimi zelišči. Imenitna je tudi mešanica belega in divjega riža.