SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
4 šalotke, 1/4 čiste kokošje juhe iz koncentrata, 4 puranji zrezki po približno 150 g, malo moke, 4 žlice masla ali margarine, sol, sveže zmlet poper, 60 ml suhega belega vina, 3 žlice sladke smetane, 1 posodica vodne kreše, sok in naribana lupina 1/2 nepovoskane limone.

Puranji zrezki z zeleno omako 

Šalotke olupimo in drobno sesekljamo. V manjšo kozico nalijemo kokošjo juho, stresemo vanjo čebulo, zavremo in na močni vročini odkrito kuhamo tako dolgo, da se pokuha na približno polovico. Medtem zrezke oplaknemo, do suhega popivnamo s papirnatimi brisačkami in jih po obeh straneh pomokamo. V ponvi segrejemo 2 žlici masla ali margarine. Na vročo maščobo položimo zrezke in jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti, da zlato porjavijo. Pečene vzamemo iz ponve, posolimo, popopramo, pokrijemo in postavimo na toplo. Kokošjo juho skozi sito vlijemo v ponev, podrgnemo po dnu, da odluščimo prijeti mesni sok in dolijemo vino. Ko se malo pokuha, dodamo smetano in drobno sesekljano krešo. Omako začinimo s soljo in poprom ter z limoninim sokom in lupino. Ponev odstavimo in v omako umešamo preostalo maslo ali margarino. Puranje zrezke damo na krožnike, prelijemo z omako in ponudimo. Za prilogo pripravimo kuhan riž ali slan krompir.
Če nam okus vodne kreše ni všeč ali je ne dobimo, jo lahko nadomestimo s šopkom mešanih zelišč (na primer drobnjaka, peteršilja, krebuljice).