Težave s porami se pojavijo, ko za kožo ne skrbimo pravilno in se pore zamašijo ter povečajo. V kombinaciji s suho kožo pa vse skupaj izgleda pecej slabše kot je v resnici. S pravilno nego lahko težavo ublažimo, z dobrim make-upom pa jih lahko še dodatno zakrijemo, da koža izgleda res lepa.

Razsirjanje pore

Uporabljajte zrnast piling, ki bo kožo očistil in odstranil odmrle celice, ki mašijo pore. Pazite, da izberete nežen piling, ki bo vašo kožo očistil in ne poškodoval ter pilinga ne uporabljajte preveč pogosto.

Vaši izdelki za kožo naj bodo nežni, takšni, ki čistijo pore in hkrati pomirjajo kožo. Za ublažitev težav z zamašenimi porami poiščite takšne idelke, ki vsebujejo salicilno kislino.

Torej če boste za kožo pravilno skrbeli in se potrudili še z ličenjem, o vaših težavah ne bo več ne duha ne sluha.

Preden začnete z ličenjem, poskrbite, da je vaš obraz zares popolnoma čist, uporabite tudi tonik, da odstranite vso odvečno maščobo. Nato si obraz splaknite s hladno vodo ali pa uporabite ledene kocke, da se pore skrčijo. Nato nanesite vlažilno kremo in tokrat ne uporabite podlage, vsaj ne na tistih predelih obraza, kjer so pore povečane, saj bodo s podlago izgledale le še večje. Raje uporabite puder v prahu ali še bolje nemastno podlago, ki je namenjena prav zakrivanju razširjenih por. Takšni produkti namreč posrkajo odvečno maščobo, zmanjšajo sijaj kože in navidezno zožajo pore.


Če že uporabite tekoči puder, ga nanesite le enkrat in nato delajte popravke s korektorjem in pudrom v prahu, nikakor pa čez dan ne nanašajte plasti pudra eno čez drugo, saj tako le še bolj mašite pore.