Naravni rdečelasci so najredkejši fenomen med odtenki las na svetu, saj se z njo ponaša le odstotek ali dva svetovne populacije. Rdeči lasje simbolizirajo ognjevitost in seksapil, zato ni nič čudnega, da so rdečelaske že od nekdaj veljale za usodne ženske. 

 rdecelaska

Kljub temu, da je rdeča barva las tako zelo redka, saj jo v nekaj odstotkih najdemo predvsem v severnih in zahodnih državah, pa se trend barvanja na rdečo, vsaj do danes - ni nikoli zares prijel. Vendar letos temu ne bo tako: trendi so si enotni, da so letos prav rdečelaske tiste, ki so najbolj modne, lepe in usodne. In ni važno – naravne ali umetne – rdečelaske so letos IN!

Naravne rdečelaske se ponašajo z rdečimi odtenki v znamenju oranžnih tonov. Če nismo naravne rdečelaske, bi pa to zahvaljujoč novim trendom rade bile - se z izbiro barve približajmo predvsem odtenkom, v katerih prevladujejo oranžni toni.

Sicer pa so odtenki rdeče mnogi in v modo pod oznako »rdeče«, prihajajo pravzaprav vsi. Od odtenka naravnih rdečelask, ki bazira predvsem na oranžnih tonih pa vse tja do granatno rdeče, mahagonija, bordo rdeče in še in še. Letošnja zapoved je torej rdeča v vseh odtenkih.

Edina slaba lastnost rdeče barvanih las pa je, da se rdeči odtenki najhitreje izpirajo. Zato je pomembno, da se ob odločitvi za rdeče lase odločimo tudi za dosledno nego. Priporoča se predvsem uporaba preparatov za barvane lase, ki bodo med umivanjem ščitili barvo pred izpiranjem. Prav tako je pomembno, da las ne umivamo prepogosto, saj bo barva izgledala sprana prej kot sicer in tako omejimo umivanje na največ dvakrat tedensko. Za nego, ki jo lasem privoščimo vsak dan pa si omislimo sprej za osvežitev barve ali enostavno silikonske kapljice, ki bodo naše lase in konice obnovile, kot rubini rdeče lase pa naredile lepe in sijoče.