POTREBUJEMO: 1 krompir, 2 korenčka, 5 dag zélene (gomolj), 20 dag stročjega fižola, 1 por, 1 bučko, 1 paradižnik, 1 čebulo, 1 strok česna, 1 žlico moke, sol, poper, origano, timijan in peteršilj, kislo ali sladko smetano.

 

1. Vso zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na poljubno velike kose.

2. V večjem loncu zavremo osoljeno vodo.

3. Najprej stresemo v krop krompir, korenje in zéleno.

4. Vročino zmanjšamo in pokrito kuhamo, da je vse napol kuhano.

5. Nato dodamo fižol in por, proti koncu kuhanja pa bučko in paradižnik.

6. Čebulo in česen olupimo. Čebulo drobno sesekljamo in jo prepražimo na olju, da ovene, dodamo strt česen in žlico moke. Pražimo, da moka svetlo zarumeni. Zalijemo z mlačno vodo.

7. 5 minut pred koncem vretja juho zgostimo s svetlim prežganjem.