Mu lahko rečete ne? Seveda. Ampak preden rečete ne, si poiščite zares dobre razloge in argumente za kaj takega.

recite ne

Kako vse skupaj predstaviti svojemu šefu?

Nekaj nasvetov, kako se lotiti projekta: REČI NE SVOJEMU ŠEFU:

1. Najdite si dobre izgovore zato, da boste odbili ponudbo svojega šefa. Lepo mu razložite argumente, da bo spoznal, da ste resnično zainteresirani in da mu želite pomagati, vendar imate z vsem drugim preveč dela, ter zato dvomite v to, da bi to znali najbolje narediti.

2. Dajte svojemu šefu dovolj časa, da najde zamenjavo, zato mu povejte pravočasno in ne čakajte na zadnji trenutek ali pa mu celo pomagajte predlagati in izbrati primernega kandidata.

3. Če je vaš izgovor, da nimate dovolj časa za delo na tem projektu, pripravite seznam projektov, ki so še pred vami. Če z drugimi projekti ni seznanjen, morda ne bo niti pozoren in ne bo znal preceniti koliko je kaj pomembno. Če je seznanjen, pa se lahko zgodi, da vas prosi, da pustite stare stvari in se lotite novih, ker mu pomenijo več.

4. Kot izgovor mu lahko poveste tudi to, da bo vaše ostalo delo preveč trpelo, in ga ne boste zmogli narediti tako dobro kot bi ga lahko sicer. Velika verjetnost je, da bo cenil vašo skrb in vam pustil delati svoje delo.

5. Če imate pomisleke, da niste dovolj sposobni za ta projekt povejte to sedaj. Veliko bolje bo, kot pa če se pretvarjate, da boste zmogli, kasneje pa z vašim delom ne bi bil zadovoljen. Dajte mu vedeti, da želite kakšnih drugih projektov na katerih boste lahko razvili vaše sposobnosti in si pridobili potrebna znanja za težje projekte.