SESTAVINE ZA 3 OSEBE:
200 g srednje širokih rezancev (tagliatelle), sol, 400 g šampinjonov, 2 do 3 stroki česna, 20 g masla, 125 ml bevande (mešanice pol vina, pol vode), 1 žlička praška za čisto zelenjavno juho, sveže zmlet poper, 1 do 2 žlički blage gorčice, sladka rdeča paprika in 2 žlici kisle smetane.

 

Rezance po navodilu na zavitku skuhamo v slanem kropu. Medtem šampinjone očistimo, obrišemo z vlažnim prtičkom (peremo jih raje ne) in večje razrežemo na polovice ali četrtine. Česen olupimo. Maslo segrejemo, stresemo nanj šampinjone in česen ter opražimo. Zalijemo z bevando, potresemo s praškom in na močni vročini v odkriti posodi dušimo oziroma pražimo približno 8 minut. Začinimo s soljo, poprom, z gorčico in s sladko papriko. Zmešamo z odcejenimi rezanci in s kislo smetano. - Jed je pripravljena v 20 minutah.