SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
8 tankih rezin fileja morskega lososa (saja) ali osliča, sok 1 limone, sol, poper, 4 majhne rezine kuhane šunke, 4 lističi topljenega sira, 1 jajce, moka, drobtine, 3 žlice margarine ali olja, nekaj krhljev limone in malo kodrastega peteršilja za okras.
Ribji fileji s šunko in siromFileje oplaknemo, do suhega popivnamo in pokapamo z limoninim sokom. 


Ribji fileji s šunko in sirom


Počakamo 10 minut, nato jih natremo s soljo in poprom. Med dve rezini fileja položimo po rezino šunke in sira ter vse skupaj stisnemo v »sendvič«. Jajce raztepemo. Pripravljene fileje povaljamo najprej v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Spnemo jih z lesenimi palčkami. V veliki ponvi segrejemo margarino ali olje. Na vročo maščobo položimo fileje in jih počasi pečemo na zmerni vročini. Ko spodnja stran zlato porjavi, jih obrnemo in spečemo do konca. Zložimo jih na pladenj, okrasimo z nekaj krhlji limone in malo kodrastega peteršilja ter takoj ponudimo. Poleg pripravimo poljubno mešano solato.