SESTAVINE ZA 2 OSEBE:
400 g zamrznjenih ribjih filejev, 1 čebula, česen v prahu, 1 žlice olja, 1 žlice limoninega soka in še sok 1/2 limone, sol, 1 žlica sojine omake, 1/2 žlice kisa, ščepec sladkorja in sveže zmlet beli poper.

 

Malo natajane fileje narežemo na kocke. Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. V primerno posodo stresemo čebulo, jo potresemo z malo česna v prahu ter prilijemo 1 žlico vode, 1/2 žlice olja in 1/2 žlice limoninega soka. Posolimo in zmešamo. Posodo pokrijemo in čebulo 2 minuti dušimo pri 600 W. Medtem kocke ribjega mesa pokapamo s sokom 1/2 limone, v skodelici pa zmešamo sojino omako, 2 žlici vode, kis, sladkor, ščepec soli in poper. Ribje kocke stresemo k čebuli in prilijemo mešanico iz skodelice. Zmešamo, pokrijemo in 9 minut dušimo pri 600 W. Sredi dušenja golaž premešamo. Gotov naj nekaj minut počiva, nato ga ponudimo s krompirjem v kosih.

Ribje meso je kot nalašč za pripravo v mikrovalovki, ker vsebuje veliko vode. Zato dodamo le malo tekočine, riba pa ohrani posebno veliko lastnega okusa.