SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
250 g lisičk, 1 čebula, 3 žlice olja, 200 g riža za rižoto (kratka, okroglasta zrna), 375 ml čiste zelenjavne juhe, 200 ml smetane za stepanje, 150 g zmrznjenega graha, sol, sveže zmlet poper, kajenski poper in 50 g parmezana ali zbrinca v kosu.

 RIŽOTA Z LISIČKAMI

 

Lisičke skrbno očistimo s krtačko in obrežemo bete. Če ni nujno potrebno, jih ne peremo, da ne bi vsrkale vode in izgubile okusa. Večje lisičke razrežemo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Olje segrejemo in na njem skupaj prepražimo čebulo in gobe. Te s penovko poberemo iz kozice, vanjo pa stresemo riž. Med mešanjem ga prepražimo, zalijemo z juho in zavremo. Vročino znižamo na šibko in riž približno 25 minut dušimo v pokriti kozici. Prilijemo smetano in znova zavremo. Dodamo grah in lisičke ter dušimo še 5 minut. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom. Sir drobno naribamo. Nekaj sira primešamo rižoti, ostanek pa potresemo po njej. Takoj ponudimo.