SESTAVINE ZA 6 OSEB:
1 kg rumene kolerabe, 4 srednje veliki korenčki, 2 srednje veliki čebuli, 2 stroka česna, 150 g leče, 3 žlice olja, 1 žlička praška za kari, 2-3 žličke kurkume, 2 lovorova lista, 1 3/4 l čiste zelenjavne juhe iz koncentrata, 1 šopka zelenega peteršilja, sol in sveže zmlet poper

 

Rumeno kolerabo in korenček olupimo in narežemo na majhne koščke. Čebuli olupimo in narežemo na tanke ploščice, česen olupimo in stremo. Lečo po potrebi preberemo, oplaknemo in odcedimo. V kozici segrejemo olje, stresemo nanj čebulo in česen in med mešanjem dušimo, da se čebula nekoliko zmehča. Potresemo s praškom za kari in s kurkumo in še zelo kratek čas pražimo. Dodamo rumeno kolerabo, korenček, lečo in lovorova lista in zalijemo z juho. Zavremo, vročino znižamo in jed na šibki vročini kuhamo 15 do 20 minut. Peteršilj oplaknemo pod mrzlo vodo in temeljito otresemo. Listke potrgamo s stebelc in drobno sesekljamo. Primešamo jih jedi, poskusimo in po potrebi dosolimo in dopopramo. Ponudimo s kuhanim naravnim rižem.