Že večkrat ste slišali, da gibanje pripomore k boljšemu počutju – gibajte se, gibajte se, gibajte se! Po končani službi se vam pravzaprav ne ljubi v telovadnico ali na tekaško progo... Rešitev je vadba doma! Zatohle telovadnice, do katerih se morate peljati z avtom, spakirati vse potrebno in nato še peljati nazaj – pa kaj še?!

 

 pilatis za boljse pocutje

(slikovni vir: http://balancecayman.com/wp-content/uploads/2013/01/pilates.jpg)

• Pripravite blazino, brisačo in vodo, potem pa akcija!

Pilates, ki velja za eno izmed bolj efektivnih vadb, lahko izjavate doma. Potrebujete udobno blazino, ki ne sme biti premehka. Kupite jo lahko v športnih trgovinah.

Ob blazini imejte vedno brisačo, s katero boste popivnali znoj – in še najpomembnejše: vodo!

Nikoli ne vadite brez vode, saj z znjojenjem izločamo vodo iz telesa, zato jo moramo tudi nadomestiti, kajne? Vsakih nekaj minut zato naredite vsaj požirek vode.


• Private ure?

Pilates je potrebno izjavati dosledno, pomembno je tudi pravilno dihanje. Če želite pilates izjavati doma, je priporočljivo, da se prvih nekaj ur udeležite skupinske vadbe, ki jo vodi strokovnjak. Ta vas bo naučil pravilne tehnike, ki jo potem lahko doma izvajate sami.

Med vadbo se osredotočite le na svoje telo in na dihanje: gibi naj bodo umirjeni in sproščeni.

 

• Youtube trener? Zakaj pa ne!

Če vam telovadnice vseeno ne dišijo in vas sodelavka na treningih s svojim čebljanjem zares spravlja ob živce, se pilatesa lahko naučite z gledanjem videoposnetkov. Bolje je, če prvih nekaj vaj opravite s trenerjem, čeprav v zadnjem času na spletu lahko najdete kar nekaj kakovostnih videoposnetkov, s katerimi se je enostavno naučiti te tehnike.

Spletna stran Youtube ima kar nekaj kanalov, kjer različni trenerji in vaditelji objavljajo pilates tehnike. Tako si lahko izberete pilates za začetnike, srednje naporno vadbo ali napredno vadbo.


• Lepo počasi

Pri vsaki vadbi je potrebno vztrajati – rezultati ne bodo vidni takoj in vaje bodo na začetku precej naporne. Po nekaj tednih pa... Ohoho! Pilates bo za vas postal nuja in prava sprostitev, ki jo boste po napornem dnevu še kako potrebovali. Lepa postava? Hja, to je pa bonus J