POTREBUJEMO: 10 večjih listov blitve (lahko tudi zelja, ohrovta ipd.), 50 dag gomoljne zélene, 30 dag korenja, 1 jajce, sok pol limone, 5 dag koruznega zdroba, sol, bel poper, žajbelj, muškatni orešek, malo masla za model, 2,5 dl smetane.

 

1. Blitvo operemo, odrežemo stebla in liste za hip pomočimo v slan krop. Nato jih položimo na papirnato brisačko, da se odcedijo in ohladijo.
2. Gomolj zélene in korenje olupimo, skuhamo in pretlačimo.
3. Ohlajeni zmesi dodamo jajce, limonin sok, koruzni zdrob, sol, bel poper, nariban muškatni orešek in malo žajblja. Dobro zmešamo.
4. Na list blitve damo kupček nadeva in zavijemo kot sarmo.
5. Nepregoren model namažemo z maslom. Zvitke naložimo enega zraven drugega.
6. Prelijemo s smetano in jed pečemo 25 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj celzija.