POTREBUJEMO: 15 dag gladke moke, 1/4l mleka, 10 dag surovega masla, ščep soli, 10 dag sladkorja, 1 zavitek vanilina, cimeta po okusu, 5 jajc, 20 dag svežih sliv, sladkor v prahu.

 

1. Mleko in surovo maslo zavremo. Ko zavre, dodamo sol, sladkor, vanilin in cimeta po okusu.
2. Mešamo toliko časa, da se sladkor razpusti in umaknemo z ognja.
3. Moko naenkrat stresemo v vrelo tekočino in s kuhalnico dobro zmešamo.
4. Mešamo, da se naredi cmok, ki se z lahkoto odlepi z dna posode. Cmok med mešanjem palimo 30 sekund na srednji vročini.
5. Cmok odstavimo z ognja in nekoliko ohladimo.
6. Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov.
7. Rumenjake enega za drugim dodajamo v kuhano testo in vsakokrat dobro premešamo. 
8. Nazadnje umešamo še trd sneg iz beljakov.
9. Slive operemo, razpolovimo in odstranimo koščice.
10. Okrogel model za narastke namastimo, nadevamo s paljenim testom in po vrhu obložimo s slivami.
11. Pečemo 45 minut na 180 do 200 stopinj C.
12. Pečeni narastek potresemo s sladkorno moko.