Koža se obnavlja vsakih sedem do deset tednov, njena glavna funkcija pa je zaščita našega organizma pred zunanjimi vplivi. Prav je, da zanjo poskrbimo, še posebej v zimskem času, ko je precej suha, brez sijaja in svežine.

 skrb-za-suho-kozo

Suho kožo je mogoče prepoznati, kadar daje občutek napetosti, nemalokrat se lušči, izgublja svojo prožnost in postaja groba. Pogosto je tudi rdečkasta in suha na dotik. Da bi ohranili privlačni videz, morate poskrbeti za njeno zaščito, pravilno nego in dovolj veliko vlažnost.

Strokovnjaki priporočajo, da najprej naredite nežen piling, s katerim boste iz kože odstranili vse nečistoče in omogočili, da se bo vlažilna krema bolje vpila.

Uporabite dnevno in nočno regenerativno kremo, ki je sestavljena iz naravnih rastlinskih olj in snovi, ki spodbudijo obnovo kože. Načeloma je treba pri izbiri izdelkov za umivanje suhe in zelo suhe kože paziti na to, da je izdelek še posebej nežen, kar pomeni, da vsebuje blage snovi z aktivno močjo pranja, koži nevtralno pH-vrednost in da ne vsebuje mil.

Tudi masaža je odličen način, s katerimi pospešite prekrvljenost in izboljšate pretok krvi in limfe, s čimer poskrbite za bolj sijoč in prožen videz kože.