Pogosto je dodan dietnim pijačam kot sladilo in žvečilnim gumijem (žvečilni gumi brez sladkorja). Najdemo pa ga tudi v drugih dietnih izdelkih. 1 g sorbitola ima je 2,5 kal. Medtem ko 1 g sladkorja 4 kal.

Sorbitol

 

Uporaba:
- Zgoščevalec
- Aditiv
- Zaščita pred zamrzovanjem
- Priprava "surimija" (na poseben način pripravljena pašteta iz surove ribe, znana na Aljaski in pri eskimih).

Slabosti sorbitola:
- Prebavlja se počasi
- Prevelika količina zaužitega sorbitola lahko škodi. Diabetična retinopatija in nevropatija so pogosto lahko posledica prekoračitve dovoljene količine sorbitola v celicah retine in živčnih celicah.
- Pretiravanje s sorbitolom lahko privede tudi do bolečin v trebuhu, diareje, krčev in malabsorbcije fruktoze. Zaradi tega se je, če otrokom izberemo tiste zobne paste, ki ne oz, čim manj vsebujejo sorbitol. Otroci namreč velikokrat pri umivanju zob pogoltnejo tudi precej zobne paste.