SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
1 kg paradižnika, 300 g česnovih klobas (španske so chorizo) ali dimljenih klobasic (španske so cabanossi), 1 majhen rdeč feferon, 1 ali 2 stroka česna, 1 pločevinka (neto 240 g) čičerke, 1 l čiste zelenjavne juhe, 50 g olupljenih mandljevih jedrc, 1 šopka peteršilja, sol in sveže zmlet poper.

 

Paradižnike za 30 sekund potopimo v krop, preložimo v mrzlo vodo, olupimo in razrežemo na četrtine. Odstranimo nastavke za pecelj in semena. Klobase narežemo na tanka kolesca. Feferon po dolgem razpolovimo in mu odstranimo nastavek za pecelj in semena. Polovici operemo in tanko narežemo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čičerko odcedimo, oplaknemo in znova odcedimo. V kozico nalijemo juho, dodamo klobaso, česen, feferon, čičerko in paradižnik in na šibki vročini kuhamo 5 minut. Medtem mandlje zlato rjavo opražimo v ponvi (brez dodajanja maščobe). Peteršilj oplaknemo, otresemo in listke posmukamo s stebelc. Enolončnico posolimo in popopramo, posujemo z mandlji in peteršiljem ter ponudimo. Ta enolončnica ne zahteva več kot pol ure dela in kuhanja.