SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
500 g sveže špinače ali 300-gramski zavitek zmrznjenih špinačnih listov, 50 g gorgonzole, 1 strok česna, 1 žlica masla ali margarine, 200 ml smetane za stepanje, sol, sveže zmlet poper, sveže nariban muškatni orešek in 1 žlica pinjol.

 

Svežo špinačo otrebimo in operemo. Če bomo uporabili zmrznjeno, jo odtajamo. Gorgonzolo narežemo na koščke. Česen olupimo in sesekljamo. V kozici segrejemo maščobo, dodamo česen in ga malo popražimo. Dodamo odcejeno špinačo in na hitro opražimo. Tekočino, ki se nabere v kozici, odcedimo. Špinači primešamo gorgonzolo in smetano in mešanico na šibki vročini počasi kuhamo, dokler se večina tekočine ne pokuha. Omako začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreškom.

Omako ponudimo k sveže kuhanim testeninam. Ko jih prelijemo z omako, jih potresemo še s pinjolami. Ta omaka je še posebno primerna za testenine iz polnovredne moke.