Potrebujemo
Testo:
30 dag moke,
1 jajce
Sol
Voda po potrebi
Maščoba po potrebi

V dobro presejano moko naredimo jamico, kot pri rezančevemu testu.
Vanjo damo tekočino in jajca. Testo dobro pregnetemo, da je dovolj prožno in da ne ostaja na rokah ali deski. Iz testa naredimo hlebček in ga pomažemo z oljem. Pokrijemo in pustimo stati oziroma počivati.
Spočito testo razvaljamo, robove odrežemo, testo namažemo s pripravljenim nadevom in zvijemo v štrukelj

Nadev:
30 dag morskih sadežev
6 dag oljčnega olja
6 dag čebule
3 dag česna
2 dag peteršilja
10 dag omake mornay
3 jajca

V slani, okisani vodi prevremo morske sadeže. Na maščobi prepražimo čebulo in česen, dodamo kuhane in ocejene morske sadeže. Nadev začinimo, dodamo sesekljan peteršilj in vežemo s pripravljeno omako Mornay. Naredimo jo iz moko in mleka-bešamel, dodamo nariban parmezan in po želji še jajčna rumenjaka ter beljaka. Omako dobro začinimo. 2 jajcem razmažemo razvlečeno testo na 2/3 razporedimo pripravljen nadev. Zvijemo v štrukelj in nato v alufolijo ter kuhamo 25-30 minut.
Kuhane narežemo in postrežemo s česnovo omako.