Čeprav vzrok za temenca ni popolnoma znan, pa je načeloma povezan z oljnimi žlezami na dojenčkovi glavi. Ko te postanejo preveč aktivne, so rezultati vidni kot rumenkaste, mastne luske, ki pokrivajo lasišče. Ko se začnejo te luske luščiti in odpadati, včasih zraven odpadejo še lasje. Zdravljenje temenc z organskimi otroškimi izdelki in naravnimi zdravili za temenca lahko pomaga pri hitrejšem zdravljenju tega problema.

Temenca pri dojenčkih

Naravna zdravila za temenca

masažno olje za dojenčke

-Skušnjavi po praskanju in odstranjevanju lusk, ko se te začnejo luščiti, se je težko upreti, vendar se ji morate, saj lahko ranite spodnjo plast kože in s tem dovolite vstop bakterijam, ki povzročajo okužbe. Luske se bodo odstranile po naravni poti, temenca pa se bodo očistila sama od sebe. Vseeno pa lahko pomagate pospešiti postopek celjenja z uporabo naravnih in organskih izdelkov za dojenčke in s tem zavarujete svojega malčka.

-Mumma Love Organics Otroško masažno olje s kapljico eteričnega olja sivke je učinkovit način za zdravljenje temenc, saj koži pomaga pri luščenju in celjenju. Malo olja enostavno nanesite na lasišče in nežno vtirajte.

-Z gostim glavnikom nežno odstranite luske, ki se dajo odstraniti brez grobih pritiskov. Ponavljajte to vsak dan, dokler ni lasišče postopoma čisto.

-V homeopatiji je ognjičevo olje priporočljivo za dnevno uporabo, saj pomaga zmanjševati pojav temenc. Naše Otroško masažno olje je posebej mešano z ognjičevim oljem in lahko pomaga pri blaženju tega problema s kožo.