SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
Za remuladno omako: 3 rumenjaki, 1 žlica gorčice, 1,5 dl olja, 1,5 dl lahkega jogurta, sol, sveže zmlet poper, limonin sok, 1 majhne solatne kumare, 1 veliko jabolko, 1 čebula in po 1 šopka zelenega peteršilja, kopra in drobnjaka. 50 dag tofuja, 6-8 kosov polnovrednega prepečenca, sol, sveže zmlet poper, 2 jajci in 4 žlice sojinega olja.

 

Za remuladno omako stepemo rumenjake in gorčico. V maso postopno vtepemo olje. Primešamo jogurt in začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom.

Kumaro operemo, po želji olupimo in narežemo na kockice. Jabolko operemo, dobro zdrgnemo, razrežemo na četrtine, razpečkamo in narežemo na kockice. Čebulo olupimo in sesekljamo. Zelišča operemo, do suhega popivnamo in drobno sesekljamo. Zmešamo kumaro, jabolko, čebulo in zelišča in mešanico primešamo omaki.

Tofu temeljito odcedimo in narežemo na 12 rezin. Prepečenec zdrobimo in drobtine umešamo z 2 žlicama vode. Rezine tofuja posolimo in popopramo. Jajci raztepemo z malo vode. Rezine tofuja obrnemo v jajcu in potem v drobtinah. Del olja segrejemo v ponvi in na njem spečemo del rezin tofuja, da po obeh straneh zlato porjavijo. Enako spečemo preostale rezine. Pečen tofu ponudimo z remuladno omako.

Ta ne popolnoma vsakdanja kombinacija je zanimivega okusa in nasitna.