Kolike pri dojenčkih so nočna mora za vas in vašega malčka. Čas, ki ga preživite z dojenčkom, ki ima krče, je poln neprespanih noči in na videz neskončnega kričanja. Simptomi kolike naj bi bili posledica ujetih zračnih mehurčkov v dojenčkovem nerazvitem prebavnem traktu, kar da zelo nesrečnega otroka.

Trebušni krči in kolike pri dojenčkih


Obstaja veliko načinov za blaženje kolik pri dojenčkih, vendar pa mnogi verjamejo, da je masaža dojenčka najbolj učinkovita metoda. Kombinacija tehnik, ki jih ponujamo in smernic z otroškim masažnim oljem, pomaga olajšati simptome kolik pri dojenčkih in vašega dojenčka znova in znova odreši neprijetnih trenutkov.

Masažno olje za dojenčke

Naravni nasveti za lajšanje kolik pri dojenčkih

-Dojenčka hranite po malem in pogosto, da njegovemu prebavnemu sistemu pomagate pri privajanju na prehranjevanje. Pri hranjenju ga držite v pokončnem položaju, zato da ne pogoltnejo preveč zraka.
Če dojite vašega dojenčka, poskušajte z različnimi vrstami prehrane, saj obstaja veliko živil, ki imajo lahko različne učinke na krče pri dojenčkih, kot na primer pekoča hrana, česen, čebula, hrana in pijača s kofeinom, citrusi, zelje in cvetača.

-Dojenčku pomagajte podreti kupček, še posebej po hranjenju. 

-Poskušajte pomiriti vašega dojenčka bodisi s premikanjem, na primer s tem, da ga nosite naokoli ali zibate v rokah, bodisi z zvokom, na primer belim šumom ali s tem, da ga posedete blizu prižganega pralnega stroja.
Ko ima vaš dojenčke napade joka, ga ne poskušajte zamotit z dražljaji. Raje ga stisnite k sebi, da se pomiri. 

-Masaža lahko pomaga pri sproščanju abdominalnih mišic in sproščanju ujetega zraka. 

-Refleksologija bo pomagala razbiti zračne mehurčke, ujete v dojenčkovem prebavnem sistemu. Za več nasvetov o refleksologiji si oglejte naše članke. 

-Razmislite tudi o tem, da vašega dojenčka peljete k kiropraktiku, ki vam bo znal pomagati pri bolečinah, povezanih z živčnim sistemom in težavami s prebavnim sistemom. 

-V kolikor dojite, je priporočljivo piti zeliščne čaje, kot so kamilice, koromač in limono, saj se bodo njihovi pomirjevalni učinki prenesli na vašega dojenčka in mu pomagali umiriti prebavni sistem in olajšali krče. 

-Vašega dojenčka okopajte v topli vodi s kapljico Baby Aromaterapevtskega Čudežnega Olja. 

Aromaterapija za dojenčke


-V homeopatiji se kamilica priporoča za blaženje krčev pri dojenčkih. Pred tem se posvetujte z izurjenim homeopatom.  

 


Poskrbite tudi za svoje zdravje, saj je lahko skrb za krče vašega dojenčka zelo stresna.