Ženske v Franciji so vrsto let uporabljale grozdje kot najboljši izdelek proti staranju. Grozdje vsebuje antioksidante, ki naredijo kožo mehkejšo in manj nagnjeno k staranju. Grozdne kožice vsebujejo spojino imenovano resveratol, ki deluje kot utrjevalec ter izboljšuje sijaj, obliko in elastičnost kože. Rdeče grozdje vsebuje več resveratola kot belo. Če masko za obraz iz grozdja redno nanašamo na kožo, jo ta učvrsti. Grozdje je zelo nežno in se lahko nanaša na vse vrste kože.


Maska Za Obraz Iz Grozdja

Sestavine:

3 žlice rdečih ali belih grozdnih jagod, zaželjeno organskih

1 žlica koruzne moke

Navodila:

1. Primerno operite grozdje, še posebej, če ni organsko. Sadne kožice pogosto vsebujejo pesticide.

2. Grozdje dajte v blender in ga zmeljite, da dobite gosto kašo. Bodite pazljivi, da mešanice ne zmeljete preveč. Cilj je, da dobite kašo, ki jo lahko uporabite, ne pa grozdnega soka.

3. Ožemite odvečno tekočino (ta naj služi za osvežilni napitek, ki bo vaše telo razvajal od znotraj), kašo pa dajte v skledo. K mešanici dodajte koruzno moko, ki bo vezala to zmes. Koruzna moka bo vpila vsa odvečna olja na vaši koži, medtem ko jo grozdje ta čas razvaja.

4. Lase si potegnite nazaj in operite vaš obraz in vrat, da bosta čista pred nanosom maske za obraz. Nanesite masko po celem obrazu in vratu. Izogibajte se oči in ust. Pustite za približno 10 minut. Ta čas porabite za sprostitev. Sperite masko iz obraza in se nežno obrišite do suhega.

5. Priporočljivo je, da te maske ne uporabljate več kot enkrat do dvakrat na teden. Najbolje jo je porabiti takoj, vendar se bo v hladilniku ohranila še 1-2 dni.


Nanosi : 1

Čas priprave :    15 Minut

Namen uporabe : Obraz

Vrsta recepta : Maska za obraz

Sestavine : Koruzna moka, grozdje