Umivanje las deluje kot izredno preprosto in ničkaj preveč pomembno opravilo. ‘’Navlažimo, nanesemo šampon, speremo, ponovimo, dodamo balzam, počakamo in ponovno speremo!’’Pa je temu res tako?

umivanje las

Za vas smo pripravili koristne smernice, ki vam bodo pomagale, da se boste umivanja las lotili sistematično in tako, da svojim lasem ne boste naredili dodatne škode. Tudi najbolj kvalitetni in premišljeno izbrani kozmetični izdelki ne morejo dodobra opraviti svoje naloge, če jih ne uporabljamo pravilno, kajne?

Pa začnimo:

1. Lase je pred umivanjem potrebno temeljito razčesati. S tem korakom se izognemo dodatnim vozličkom med umivanjem in odstranimo morebitno umazanijo ter preparate ki smo jih uporabljali.

2. Nato lase zmočimo s toplo vodo.

3. Nanesemo šampon, ki ga temeljito vtremo v celotno lasišče - s tem preprečujemo, da bi po umivanju določeni deli lasišča ostali neumiti in bi naš trud bil popolnoma zaman.

*Mini nasvet:Za temeljito umivanje ni potrebna velika količina šampona, dovolj je, če manjšo količino pred nanašanjem na lasišče rahlo razredčimo z vodo.

4. Po prvem nanosu šampona, tega speremo in nanesemo nov nanos. Tudi tega kasneje speremo, z dvojnim zaporednim nanosom pa zagotavljamo ultimativno čistočo las.

*Mini nasvet: lasje in tudi lasišče ne potrebujejo agresivnega in dolgotrajnega umivanja, zadostuje nežno masiranje in vtiranje. Šampon učinkuje hitro, zato ni potrebe, da bi ga na laseh pustili učinkovati dlje časa.

5. Če uporabljate balzam, ga lahko nanesete na lase (ne na lasišče!) in počakate nekaj minut (odvisno od balzama, točen čas lahko preverite v navodilih).

6. Lase po končanem umivanju nežno ožamemo in ovijemo v brisačo. V želji po čim hitrejšem sušenju nas veliko uporablja hitre in agresivne gibe, s katerimi želimo lase posušiti. Vendar pa temu ni tako - hitri in močni gibi lahko lase poškodujejo, saj so, takrat ko so mokri, veliko bolj občutljivi na zunanje vplive.

7. Za lase je najboljše, če se posušijo po naravni poti - na toplem zraku. V kolikor pa to ni mogoče in se odločite za uporabo sušilca za lase, pa vam priporočamo, da lase sušite s primerne razdalje in na čim manjši temperaturi. Le tako se boste izognili dodatnim poškodbam las.

Lase lahko negujemo tudi z izdelki, ki imajo več različnih funkcij. Si vedela, da imamo pri nas negovalni balzam za lase in brivsko peno v enem? Go&Home pena za britje in balzam za lase ‘’pomaranča neroli’’, je super formula, ki združuje dva izdelka v eni embalaži. Kot balzam lase neguje in jim povrne sijaj, kot pena za britje pa na koži ustvarja gladek film, ki preprečuje ureznine pri britju. Vsebuje ekološko jojobino olje, Natrijev PCA kot faktor za vlažilno nego in tirolsko gorsko izvirsko vodo.

Si vedela, da lahko mladostnejši videz dosežeš že z minimalnimi spremembami? Vabimo te k prenosu popolnoma , v kateri boš le z enim klikom pridobila dragocene nasvete za izboljšanje počutja, videza in koristne nasvete glede uporabe kozmetičnih izdelkov nasploh.