kisik
 
Veliko večino kisika dobimo z dihanjem. Kisik se v naših telesih ne more uskladiščiti, zato je pravilno in dovolj globoko dihanje ključnega pomena za vnos zadostnih količin kisika. Žal kvaliteta našega dihanja upade, kadar smo pod stresom, imamo nepravilno držo ali enostavno »pozabimo« dovolj globoko dihati. Zato so pri jogi, raznih vrstah telovadnih vaj, premagovanju bolečine in še mnogokje tako pomembne ustrezne dihalne tehnike.

 

Celovita terapija s kisikom

Ob kisikovih terapijah za obraz in telo ponujamo tudi vdihavanje čistega kisika, ki je namenjeno vsesplošnemu izboljšanju počutja. Vdihavanje kisika jača koncentracijo, bistri misli ter dviga vitalnost in voljo do življenja. Poživljajoče učinke vdihavanja kisika je več kot dvajset let raziskoval prof. Manfred von Ardenne , njegove izsledke pa s pridom upoštevajo v medicini ter na področju preventive in lepotne nege.

 

Manfred von Ardenne

Gre za slavnega nemškega znanstvenika in izumitelja, ki je živel v 20. stoletju (1907-1997). Razvil je ogromno število patentov na področjih fizike, medicine, telekomunikacij in elektronske optike. Več kot 20 let je proučeval vzroke in posledice pomanjkanja kisika v organizmu ter iskal načine za zmanjševanje škode nezadostne preskrbljenosti s kisikom. Osnoval je Ardennovo terapijo, temelječo na intenzivnem vdihavanju povečanih količin kisika, ki naj bi v kombinaciji z medicinsko nadzorovanim gibanjem povečalo vnos kisika v organizem. Učinke vdihavanja višje koncentracije kisika in pitje s kisikom obogatene vode s pridom uporablja in raziskuje sodobna medicina, še posebej na področju preventive, kozmetologije in skrbi za dobro počutje.