Zagotovo vsaka izmed nas ve, koliko časa in potrpljenja je potrebno nameniti lepim in negovanim nohtom. Kot je že dolgo znano, so nohti naša osebna izkaznica.

 Urejanje nohtov je tako eno izmed opravil, ki ženskam vzame največ potrpljenja in predvsem »živcev«. Poleg omenjenega opravila, ki zajema oblikovanje, piljenje, nego, lakiranje in še kaj pa ne gre pozabiti na nevšečnost, ki pesti kar veliko posameznic: če so naši nohti že po naravi krhki, se lahko kaj kmalu zgodi, da se nam eden izmed končno dolgih nohtov zatrga, čemur sledi krajšanje vseh. Začaran krog, ki ga ženske rešujejo predvsem z izdatnimi lakiranji z utrjevalci za nohte, masažami obnohtne kožice in kopelmi za nohte. Vendar mnogim tudi to ne pomaga, da bi sploh lahko dosegle dolge nohte, ki že skozi čas veljajo za simbol ženstvenosti. Dobra alternativa je v tem primeru odločitev za gelirane nohte.

 

Popolnost, ki traja

Gel nohti so odporni na marsikaj, kar naravni nohti ponavadi ne prenesejo najbolje; če so pravilno in strokovno popiljeni, se nam ne bodo zatrgali kar tako, pravtako se ne bodo zlomili ob vsakemu močnejšemu pritisku, kot se ponavadi zgodi z naravnimi, bolj krhkimi nohti. Bistvo je v tem, da je geliran noht, kot že samo ime pove - prevlečen z gelom, materialom, ki jih utrdi in ojača. Površina nohta je tako gladka, bleščeča. Ob tem se lahko odločimo tudi za francosko manikuro, pri kateri manikerka špice nohtov obarva snežno belo. Lahko se odločimo tudi za več prosojnih premazov preko francoske manikure, pri katerih praktično ne bomo potrebovale nobenega lakiranja več, kljub temu pa bodo naši nohti ves čas izražali prefinjeno urejenost. Lahko pa se odločimo le za transparenten premaz, brez obarvane špice ter eksperimentiramo z raznovrstnimi odtenki lakov za nohte, medtem ko bodo naši nohti močnejši ter seveda - popolno oblikovani.


Mit ali resnica?

Mit #1: Noht z gel premazom ne diha.

Napačno. Noht nasploh nima funkcije dihanja. Tako tudi gel ne ovira nobene naravne funkcije nohta, saj je gel nanešen šele nekaj milimetrov od kožice nohta.

Mit #2: Nohti so zaradi geliranja bolj krhki

Napačno. Geliranje deluje kot »premaz« in z ničemer ne posega v notranjo strukturo nohta; lahko bi rekli, da je na nek način nežnejši od običajnega laka za nohte. Poškodbe, ki včasih pridejo na nohtu po tem, ko odstranimo gel pa pride izključno zaradi nepravilnega odstranjevanja gela ali pa zaradi pomanjkljivega vnosa vitaminov in mineralov, na kar ob popolnih geliranih nohtih večkrat pozabimo.

 

Mit #3: Gel nohti izgledajo umetno.

Napačno. Strokovna manikerka bo gel nohte izdelala tako, da bodo izgledali kar se da naravni – tanki in zapiljeni tako, da pristajajo na obliko naših prstov.