Jagode so nasičene z vitaminom C, ki zavira staranje, zmanjšuje kožne nepravilnosti in akne, pomaga pri proizvodnji kolagena in zmanjšuje ostre linije in gube.  Jagode razpolagajo z antioksidanti in fitokemikalijami. Semena jagod delujejo kot nežen piling, ki odstranjuje suho in odmrlo kožo.

maska za obraz iz jagod

Med je čudovito sredstvo za vlaženje kože. Je naraven antioksidant in lahko prepreči nastajanje gub, ki so posledica izpostavljanja soncu.   Prav tako njegove protimikrobne lastnosti zdravijo kožo in preprečujejo infekcije.

Olivno olje je še eno odlično vlažilno sredstvo. Uporabljamo ga pri kožnih iritacija, kot je suha, dražeča in opečena koža ali koža, ki jo napadejo ekcem ali glivice. Olivno olje razpolaga tudi z odličnimi lastnostmi, ki zavirajo staranje.

Ovseni kosmiči delujejo blažilno na srbeči, suhi, poškodovani in opečeni koži. Pomagajo pri pilingu in odpravljanju nečistoč z Vaše kože.

Vse sestavine zmešajte skupaj in dobili boste perfektno obrazno masko, ki vlaži in lupi.

Sestavine:

3 jagode, z odstranjenim zelenim delom

2 jedilni žlici medu

1 jedilna žlica olivnega olja

2 jedilni žlici ovsenih kosmičev

Naredite sledeče:

Vse sestavine zmečite v Vaš blender (multipraktik) in pustite mešati toliko časa, da so ovseni kosmiči vidni v manjših delcih (razlomljeni). Nanesite na čist obraz (ne na predel okoli oči) in pustite učinkovati 10-15 min.  Izperite in nežno obrište obraz.