Mediji nas dandanes bombardirajo z slikami popolnih teles, ki v nas vzbujajo občutke od nedolžne zavisti do nelagodja, ki ga občutimo v lastnem telesu. Kaj lahko naredimo?

 Vzljubimo svoje telo

Rek, da moraš najprej ljubiti sebe, šele potem lahko ljubiš druge je več kot le na mestu; vendar pa se je naučiti, kako in v kakšni meri ljubiti sebe in svoje telo, dandanes zelo težka naloga, na sebi vzljubiti prav vsak milimeter svojega telesa pa skorajda misija nemogoče. Kljub temu pa velja, da z vsako pozornostjo, ki jo namenimo svojemu telesu, pa najsi bo v obliki telovadbe, zdrave prehrane, masaže… pomeni korak bližje k temu, da ga bomo sprejele in vzljubile. In seveda - v njem uživale.

 

Ključ: Zdrava prehrana

Že dolgo je znano, da je zdrava in uravnotežena prehrana tisto, kar najbolj pripomore pri oblikovanju telesa. Če v telo vnašamo »dobro gorivo«, se bo to odražalo na našem zdravju, fizični pripravljenosti in nenazadnje na zunanji podobi. Veliko presnega, naj bo sadje ali pa zelenjava – odlično pripomore tako k lepi liniji telesa kot tudi lepši in čistejši koži na obrazu. Prav tako ne gre pozabiti na tekočino, ki je nujnega pomena: z vodo iz telesa namreč odplavljamo strupene snovi. Sami obroki, ki jih užijemo tekom dneva naj vsebujejo čim manj cvrtega in pečenega, ter več kuhanega ali dušenega; če pa že, uporabljajmo olivno olje. Pomembno je tudi, da zmanjšamo količino zaužitega belega sladkorja in se izognemo prigrizkom pozno zvečer.

 

Telovadba krepi telo in duha

S fizično aktivnostjo ne krepimo le zdravja in dobrega počutja, temveč tudi oblikujemo postavo. Fizična aktivnost naj bo prijetna, naj bo redna in naj traja poljubno dolgo, glede na počutje in zmožnosti. Vsaka prisiljena naravnanost je odveč: vadite toliko, kolikor zmorete in kakor se počutite. Malo vadbe je vseeno bolje kot nič. Izberimo si vadbo, ki nas polni z energijo; pilates, fitnes, aerobika ali morda preprosto tek v naravi, daljši sprehod. Možnosti je ogromno, odločitev pa je samo naša. Z redno vadbo bo tako koža bolj napeta, telo pa lepše oblikovano.

 

Mini masaža in maksi razvajanje vsak večer

Razvajanje naj postane del našega vsakdana. Vsak večer pred spanjem si telo natrimo z bogato, hranljivo kremo in si privoščimo svojo lastno mini masažo, s katero bo spanec zagotovo še slajši kot sicer.