Še tako lepa obleka, dragi čevlji in torbica bodo zbledeli, če se ne boste znali pravilno naličiti in skriti svojih napak.  


lepa zenska


Dekolte prav gotovo pritegne veliko pogledov, zato ga lepo poudarite. Po tuširanju si dekolte in roke namažite z vlažilno kremo, ki lahko vsebuje bleščice. Tako bo koža videti lepa in negovana. Nato si z velikim čopičem nanesite bronzer (zemlja z bleščicami za poudarek zagorele polti) v dekolte tako, da boste poudarili globino dekolteja, prsi pa bodo videti večje in polnejše.

Ustnice

Če želite, da bodo vaši zobje videti snežno beli, nanesite na ustnice rdečilo v bordo rdečem odtenku, ki je letos zelo moden. Verjetno nikoli ne bomo imele ustnic kot Angelina Jolie, vseeno pa se splača poskusiti in jih s svinčnikom na videz povečati. Uporabljajte nežne odtenke rdeče - ustnice nežno obrobite s črtalom, da se vam rdečilo ne bo razlilo v gubice. Za pikico na i nanesite prozorno bleščilo na sredino ustnic. Te bodo videti lepe, negovane in polne.

Velike in poudarjene oči

Skoraj vsaka ženska želi, da bi bile njene oči videti še večje. To boste dosegle s preprosto zvijačo – na notranje kotičke očesa nanesite belo ali bež senčilo za oči, lahko tudi svetleče barve. Kanček te barve nanesite tudi tik pod obrvi, ki morajo biti seveda lepo oblikovane. Tako boste oči poudarile, povečale, obraz pa osvežile. Trepalnice bodo videti še daljše, če jih, preden nanje nanesete maskaro, ukrivite s posebnimi kleščami. Verjetno sprva ne bo preprosto, vendar vaja dela mojstra. Z umetnimi trepalnicami je najlaže doseči videz zvezd z rdeče preproge, saj so oči videti neustavljivo privlačne, v drogerijah pa je njihova izbira zelo pestra. Za pomoč prosite prodajalko, ki vam bo svetovala, kako jih pritrditi. Za dodatno zapeljiv pogled lahko tik ob trepalnicah naredite tanko črto s tekočim črtalom. Tako boste skrile sledi lepila za trepalnice.
Delovni dan marsikdaj traja več kot osem ur. Če sedimo za računalnikom, so oči utrujene in pogosto močno pordele. Vas čaka zvečer zabava, na kateri morate blesteti, pa ne vidite rešitve? Tudi za to je zvijača: uporabite kapljice za oči, nato se naličite priložnosti primerno. Izogibajte se vijolične in rožnate barve na vekah, saj boste videti še bolj utrujene. V notranjost očesa si z belim svinčnikom občrtajte oči. S tem boste dosegle optično spočite oči, vaša beloočnica pa bo precej bolj bela.

Omamen vonj 

Izbira prave dišave je težka, vendar upoštevajte, da je manj več! Za poslovne priložnosti uporabite raje nežnejši vonj, za večerno zabavo pa nekoliko drznejšega in intenzivnejšega, ki ga morate seveda nanesti na prava mesta. Parfum vedno nanašajte tja, kjer je čutiti srčni utrip. Tako bo vonj intenzivnejši in obstojnejši, malo parfuma popršite še na sveže umite lase. Ne kupujte ga v dnevih menstruacije, saj ima takrat koža drugačen vonj, zato bo na vas dišal nekoliko drugače. Če ste med nakupovanjem nove dišave preizkusile veliko različnih vonjev, za hip povonjajte zrna sveže kave, ki nevtralizirajo vonje parfumov.


Če nimate časa za frizerja

Če imate takoj po službi zabavo, pa ne utegnete obiskati frizerja ali si doma umiti las, ne obupajte. Uporabite preprosto zvijačo z otroškim pudrom v prahu. Stresite ga na dlani in se pogladite po laseh, nato pa si jih dobro skrtačite in oblikujte pričesko. Lahko si preprosto naredite čop, nanesete še malo briljantine in vaša pričeska bo modna in zapeljiva.

Ne pretiravajte z ličili

Nikoli in nikjer ne boste zgrešile, če boste uporabile nežne naravne barve in poudarile le trepalnice in ličnice, na ustnice pa nanesle bleščilo v jagodni barvi. Tudi pri ličenju velja rek, manj je več. Naraven videz je vedno moden, pa tudi moškim so všeč ženske, ki niso pretirano naličene.