Večina staršev lahko pove, da so dojenčki magneti za vse možne viruse – v bistvu so dojenčki brez kašlja ali polnega nosu prava redkost! To ni nič nenavadnega, saj se njihovi imunski sistemi še razvijajo in učijo, kako se boriti proti raznim okužbam v njihovem okolju. Če k temu dodamo še ljubezen do raziskovanja in eksperimentiranja s pobiranjem stvari in poskušanjem njihovega okusa, ne glede na čistočo in zdravje, niti ni nič čudnega, da so kašlji in prehladi pri dojenčkih dokaj pogosti.

kaselj in prehlad pri dojenckih

 

Naravni nasveti za otroški kašelj in prehlad

 

balzam za lažje dihanje dojenčkov

Ko ima vaš dojenček prehlad obstaja veliko načinov s katerimi jim lahko pomagate. Naravni in organski izdelki za dojenčke nudijo blaženje simptomov brez kemikalij.

-Z vlažilcem ali izparilnikom povečajte vlažnost v otroški sobi. V primeru da nimate teh nobel napravic, je enostavna alternativa to, da vašega dojenčka vzamete v kopalnico polno pare za okoli 15 minut – hkrati jih lahko tudi okopate v mlačni vodi.

-Eterično olje evkaliptusa je čudovit naravni izdelek za dojenčke, ki se lahko uporablja za blaženje zamašenega nosu in pomiritev kašlja ter prehlada. Aromaterapija se je izkazala kot uspešno zdravilo za nahod. Razredčen evkaliptus se lahko uporablja v aromaterapiji za otroke, saj pomaga pri sprostitvi dihalnih poti, s tem pa dojenčkom pomaga, da se lažje umirijo. Lahko pa uporabite naš Otroški balzam za lažje dihanje Easy Breathe s svojimi pomirjujočimi učinki.

-Uporabite tehnike otroške masaže za dojenčkov obraz za pomoč pri zamašenem nosku in blaženju bolečih sinusov. Oglejte si naše videe z navodili za pomiritev zamašenega noska.

-Refleksologija se lahko uporabi za stimulacijo sinusov in pljuč vašega dojenčka, saj spodbuja izločanje sluzi za lažje dihanje. Za več informacij o otroški refleksologiji si oglejte naše članke.