Trepalnice so vedno bile orožje za zapeljevanje. V začetku prejšnjega stoletja je bilo zapeljevanje z dolgimi nitkami predvsem priljubljeno pri igralkah na velikem platnu; namreč, dolge in privihane trepalnice so bile izraz ženskosti in neskončne zapeljivosti.

 zapeljiv pogled

Prava nega

S pravo nego lahko naše trepalnice spremenimo v »metle« in obratno; dejstvo je, da tudi trepalnice potrebujejo svoj delež nege, še posebej pa je to pomembno, če so naše trepalnice slabotne in krhke že po naravi. Za nego trepalnic, ob tem pa pravtako tudi obrvi, so priporočljiva predvsem različna olja. Ricinusovo in olivno olje sta za trepalnice absolutna zmagovalca. Ob vsem kozmetičnem eksperimentiranju sem tudi sama preizkusila ricinusovo olje ter po nekaj tedenski uporabi ugotovila, da dejansko močno okrepi in izboljša videz trepalnic. Stvar je naravna in učinkovita, potrebno je le malce volje in rezultat polnejših, ali vsaj močnejših trepalnic gotovo ne izostane.

 

Prava maskara

Običajno obstojne maskare se od vodoodpornih maskar razlikujejo v tem, da so veliko bolj obstojne in jih težje spravimo s trepalnic; pigment v vodoodporni maskari se trepalnic bolj oprime, kar ima pozitiven in negativen efekt obenem: pozitiven je ta, da makeup dlje časa ostane na svojem mestu, negativen efekt pa je, da je taka oblika maskare agresivnejša do naših trepalnic; trepalnice so z vodoodporno maskaro običajno trše in tako lomljivejše. Da ne omenjamo še vztrajnega drgnjenja ob čiščenju.

Zato se predvsem priporoča, da za vsak dan uporabljamo maskaro z običajno obstojnostjo; trepalnice so z njo ponavadi mehkejše, pravtako se ob čiščenju lažje odstranijo z obraza. Dobra izbira so tudi maskare z dodatkom vitaminov in drugih podobnih snovi za krepitev vlaken na trepalnicah, s katero z vsakim nanosom na trepalnice poskrbimo tudi za izdatno nego.

 

Triki za zapeljiv pogled

Klešče za trepalnice. Nekdaj tako zelo popularne, danes morda nezasluženo zanemarjane; za zapeljiv pogled uporabimo klešče, jih naslonimo ob oko in stisnimo za trideset sekund.

Dvojna maskara. Edina stvar, ki zares nudi efekt »umetnih trepalnic« je zagotovo dvojna maskara, maskara z dvema krtačkama – obarvanima z belo in črno. Prvi, beli sloj bo poskrbel za odebelitev in podaljšanje trepalnic, drugi, črni, pa za obarvanost in intenzivnost.

Umetne trepalnice. Lahko bi jim rekli »modni dodatek« za naše trepalnice za posebne priložnosti. Kvalitetne umetne trepalnice, lepilo in natančnost so vse, kar za ta podvig potrebujemo in diva iz petdesetih let prejšnjega stoletja je rojena!