POTREBUJEMO: 40 dag zelenjave (bučke, jajčevci, paprika), olivno olje, sol, česen, baziliko; za bešamelno omako: 4 dag masla, 4 dag moke, 1/2 l mleka, sol, bel poper, 10 dag naribanega sira, muškatni orešček.

 

1. Bučke narežemo na podolgovate rezine, jajčevce na kolobarje in papriko na krhlje.
2. Bučke opečemo na olivnem olju. Med pečenjem jih solimo in popramo. Pečene naložimo na topel krožnik.
3. Jajčevce na hitro opečemo na olivnem olju. Odložimo jih na topel krožnik in potresemo s strtim česnom.
4. Papriko spečemo v pokriti ponvi. Pečena je, ko lepo rjavo kožico zlahka olupimo.
5. Za bešamelno omako maslo razpustimo v kozici. Primešamo moko in pražimo 1 minuto, da se mešanica speni. Kozico odstavimo in malo ohladimo. Prilijemo mleko in stepemo z metlico za sneg. Kozico postavimo nazaj na grelno ploščo in med mešanjem omako zavremo. Posolimo, popopramo, začinimo s ščepcem muškatnega oreška in kuhamo še 2 minuti. V omako, ki ne vre več, zamešamo nariban sir.
6. V nepregorno posodo vlijemo malo bešamela. Nanj naložimo bučke in paprike, prelijemo bešamel, pokrijemo z jajčevci in prelijemo preostali bešamel.
7. V pečici, ogreti na 250 stopinj, pečemo toliko časa, da se bešamel zlato rumeno obarva.