SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
500 g čičerke, 400 ml čiste kurje juhe, 400 g sladke čebule, 1 rdeča paprika (200 g), 75 g pancete, 2 stroka česna, 2 žlici olja, 300 g zamrznjenega stročjega fižola, sol, sveže zmlet poper in svež peteršilj.

 

Čičerko čez noč namočimo v mrzlo vodo. Naslednji dan jo odcedimo in stresemo v 1 liter kropa. Prilijemo juho, znova zavremo in vročino znižamo. Na šibki vročini kuhamo dobro uro. Čebulo olupimo in tanko narežemo. Papriko očistimo, operemo in razrežemo na koščke. Panceto narežemo na kocke. Česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje, dodamo panceto in jo hrustljavo opražimo. Dodamo čebulo, papriko, zamrznjen stročji fižol in česen ter kratek čas pražimo. Vmes ves čas mešamo. Vsebino ponve stresemo v kozico s čičerko in kuhamo še približno 30 minut. Ko je vse mehko, enolončnico posolimo in popopramo ter odstavimo. Preden jo ponudimo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Če imamo za mizo vegetarijance, uporabimo zelenjavno juho, panceti se odpovemo, količino olja pa povečamo na 3 žlice.