Potrebujemo: 
- 450g olupljenih, očiščenih in na kocke narezanih bučk
- 1 glavica česna
- 2 na četrtine narezani rdeči čebuli
- 1 rdeča paprika
- 3 jedilne žlice olivnega olja
- 2 vejici svežega rožmarina
- 3 vejice sveže bazilike
- 3 srednje veliki paradižniki
- 425g listnatega testa
- 1 stepeno jajce za premaz
- 55g naribanega sira

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 2000C. bučke, česen, čebulo in papriko naložimo na pekač.
  2. Poškropimo z oljem, dodamo sveža zelišča in pečemo 20 minut. Nato dodamo še paradižnik, zelenjavo obrnemo in pečemo še 25 minut.
  3. Odstranimo zelišča in zelenjavo zmiksamo.
  4. Pustimo, da se ohladi.
  5. Listnato testo položimo na pekač.
  6. Robove namažemo s stepenim jajcem in zavihamo navzgor.
  7. Zelenjavno kašo naložimo na testo, posujemo s sirom in pečemo 20 minut.

P.S. Taka zelenjavna pita bo teknila tudi našim nadebudnežem. Zraven ponudimo pečen krompir ali riž.

Bon Appetit! :)