Se vam zdi, da ste naravno lepi lahko samo poleti, ko je vaša koža malce tonirana in vi kar žarite zaradi sonca, morja in zelene narave? Pa ni tako! Čas je, da spremenite svoje razmišljanje in prenesete naravno lepoto v zimski čas.

 zenska pozimiPazite na svojo kožo

Hranite jo, čistite, občasno ji podarite piling in borite se proti prvim gubicam.

Pozimi suha koža še posebej trpi, zato ji resnično morate privoščiti maske in seveda dobre vlažilne kreme. Nič ni narobe, prav nasprotno, če suhi koži pozimi privoščite veliko hrane z omega 3 ali pa vzamete prehranske dodatke. Ta namreč najbolj vlaži in hrani kožo (suši, losos, lanena semena, oreščki, mleko z omega 3 ...). Vem, da velikokrat ponavljamo, kako morate kožo čistiti vsako jutro in zagotovo vsak večer, a na to res ne smete pozabiti.

Ličenje

Pomembno je, da se zavedate, da zima ni namenjena samo težkim ličilom (temnejšim barvam). Prav dobro je, če uporabljate naravne odtenke (mogoče malce globlje kot poleti - za odtenek ali dva) za ustnice in lica in svetle (malce sijoče odtenke) za veke. Prav tako ni nič narobe, če pozimi uporabljate samoporjavitvene izdelke - vendar svetlejše odtenke, ki bodo vaši koži podarili sijaj in prek katerih še vedno normalno uporabljate tekoče podlage in podlage v prahu in kamnu. Mastna koža pa se lahko tudi pozimi še vedno sveti na T-območju (čelo, nos, brada), kar pa ne pomeni, da morate vedno uporabljati pudre - lahko tudi popivnate predel z robčki za vpijanje olja.

Lasje

Da vaši lasje ne izgubijo sijaja in volumna, jih sušite tako, da glavo med sušenjem obrnete navzdol. Po uporabi kape ali klobuka pa s kakšnim kvalitetnim sprejem, ki ne vsebuje aerosola, malce osvežite pričesko (prav tako je dobro, če glavo obrnete navzdol).

Balzami s proteini pa zapolnijo luknje v suhih laseh in jih naredijo bolj voljne in gladke.

Kadar lase sušite s fenom, ne držite toplote dlje kot trideset sekund na enem mestu.

In še in še ...

  • -Kamilica je odlična za roke. Navadne kreme za roke, ki vsebujejo kamilico, lahko ob redni uporabi naredijo čudeže.
  • -Ne pozabite na naravno kozmetiko. Kar nekaj literature je na knjižnih policah, ki vsebujejo recepte za domačo lepoto - maske za lase, obraz in suho kožo.
  • -Zavedajte se, da obraz z leti dobiva več gubic, če je vaše telo presuho. Znana Hrvatica Leonarda Boban je rekla: "Raje imam bolj okroglo zadnjico in manj zguban obraz!"
  • -Pod nujno: Nikakor ne pozabite na razne izdelke, s pomočjo katerih kožo še posebej lahko očistite in se predvsem znebite aken.
  • -Že veste, kaj vse lahko naredi laser, ki ga najdete v nekaterih kozmetičnih salonih: odpravlja nepravilnosti na koži - od aken do glivic, opravlja nekirurški lifting, odstranjuje kapilare, odstranjuje dlake, naredi bolj plitke brazgotine ...
  • -Nikakor ne pozabite na oblikovanje telesa - tako s telovadbo kot (čeprav je zima in se vam ne zdi pomembno) s kremami za oblikovanje telesa in z masažami ter tretmaji v kozmetičnih salonih.
  • -Lahko greste v SPA, lahko pa si ga naredite tudi doma. Samo privoščite si!!!