SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
400 g belgijskega radiča, 2 žlici nalistanih lešnikovih jedrc, 250 g paradižnika, ½ šopka drobnjaka, 4 žlice belega vinskega kisa, sol, sveže zmlet beli poper, 3 žlice sončničnega olja in 200 g na zelo tanke rezine narezane prekajene svinjske ribe.

 

Belgijski radič očistimo, posamezne liste ločimo, operemo in temeljito osušimo. Spodnjo tretjino listov počez narežemo na trakce. Lešnike svetlo opražimo v suhi ponvi, jih takoj stresemo iz nje in pustimo, da se ohladijo. Paradižnike poparimo, prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in razrežemo na četrtine. Odstranimo semena in četrtine narežemo na majhne koščke. Drobnjak oplaknemo, otresemo in kratko nastrižemo. Nekaj bilk pustimo celih za okras. Kis posolimo in popopramo ter primešamo drobnjak. Postopno vtepemo še olje.

Rezine mesa in liste belgijskega radiča pahljačasto razložimo na štiri krožnike. Narezan belgijski radič in kocke paradižnika zmešamo in naložimo na sredino. Solato potresemo z lešniki in pokapamo s prelivom. Okrasimo jo s prihranjenimi bilkami drobnjaka. Poleg ponudimo polnovreden kruh in maslo ali margarino.