SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
800 g zelene kolerabice, 500 g krompirja, 250 ml čiste mesne juhe iz koncentrata, 100 g čebule, 30 g masla ali margarine, 40 g moke, približno 200 ml mleka, 300 g safalade, sol, poper, muškatni orešek, 1 žličke suhega majarona, 3 žlice limoninega soka in 200 g naribane gavde.

 

Kolerabice operemo in odrežemo liste. Velike liste in peclje zavržemo, nežne listke prihranimo. Kolerabice tanko olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Krompir operemo, olupimo in narežemo na tanke krhlje. Oboje zložimo v posodo, primerno za mikrovalovno pečico, in prelijemo s polovico juhe. Pokrijemo in 15 minut dušimo pri 600 W. Vmes dvakrat ali trikrat premešamo. Vzamemo iz pečice in pustimo 10 minut stati. Medtem čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Damo jo v drugo posodo, dodamo maščobo in potresemo z moko. Mešanico 4 minute dušimo na 600 W in jo vmes enkrat premešamo. Krompir in kolerabico odcedimo, tekočino ujamemo. Prelijemo jo v merico, prilijemo drugo polovico juhe in toliko mleka, da je vsega 400 ml. Tekočino zlijemo k čebuli in 5 minut odkrito kuhamo pri 600 W. Vmes enkrat krepko premešamo z metlico. Safalado olupimo in narežemo na kolesca. Kolerabine listke sesekljamo. Čebulno omako začinimo s soljo, poprom, z muškatnim oreškom, majaronom in limoninim sokom. Primešamo sesekljane listke in nato odcejeno kolerabico in krompir. Po vrhu razdelimo kolesca safalade in potresemo sir. Še 5 minut dušimo pri 600 W.

Zloženko ponudimo takšno, kakršna je, če premoremo mikrovalovno pečico z dodanim žarom, pa jed lahko še na kratko prepečemo.