Ali bo prihajajoči december potekal z manj stresa in materializma? Se boste lahko brzdali, da ne bi iskali napak pri sebi ali partnerju in otrocih? Naj vam pomagamo ...

decembrski nakupi


Začnite dan z ljubeznijo

Vsako jutro, ko vas mika, da bi potožili, kako osamljeni ste ali pač preobremenjeni, ste vsaj pol urice premalo spali in boste morali ponovno poslušati zahteve otrok, sklenite, da boste ostali ljubeči, blagi, potrpežljivi, prijazni. Sliši se presneto težko, vendar takšna življenjska, brezpogojno ljubeča naravnanost odpravlja najbolj trdovraten stres. Sprejmite reči takšne, kakršne so, sprejmite vsak dan kot poseben blagoslov. Raziskave so pokazale, da večina poročenih žensk toži nad zakonom, samske pa bi se rade poročile. Drugim zavidamo, česar sami nimamo. Kaj ko bi decembra za spremembo poiskali veselje in srečo v tistem, kar imamo sami?

Ne govorite nenehno, kako ste zaposleni

Mučenik je sam sebi najhujši sovražnik. Koprni po tem, da bi se okolici zasmilil, pa dosega ravno nasprotno, saj ljudje menijo, da si je težave nakopal sam. Nehajte nenehno streči drugim in poiščite dejavnost, v kateri boste uživali – ob sprehodu po starem mestnem jedru, pogledu na jaslice, pa vas bodo tudi drugi videli v lepši luči. 

Predvsem pa brezpogojno ljubite najbližje

Večino ljudi – znancev, sploh pa prijateljev sprejemamo takšne, kot so, ne zmoremo pa brezpogojno sprejemati otrok, partnerja, včasih tudi samih sebe ne. Spoštujte osebnost in življenjskih slog tistih, ki vam največ pomenijo, ravno njim namenite največ časa. Sodelavci lahko počakajo ...

Oh, ti (ne)srečni kilogramčki!

Ankete čez lužo so pokazale, kako kar tretjini žensk praznike, čeprav prikrito, kvarijo odvečni kilogrami. Če se tudi vi nočete obleči v oprijeto slavnostno obleko, naredite sledečo meditacijsko vajo. Pomislite na dojenčke. Ali se pač ozrite po malčkih? So vsi vitki? Ne, pa so vseeno tako simpatični! Mi, odrasli, pa moramo biti videti natanko tako kot modeli iz revij. Vsak posameznik je poseben na svoj način, nepravilnosti na obrazu in telesu so tiste, ki nas naredijo zanimive, privlačne. Če ste si izbrali vzljubiti tisto, kar vidite v ogledalu, ste si izbrali živeti polno, srečno in brezskrbno življenje! To je svoboda, ki si jo lahko podarimo za Božička!

In vendar, kako se prebiti skozi nore praznične nakupe?

- Bodite pripravljeni; zapišite listo daril, skladno s svojimi finančnimi zmožnostmi. Pozanimajte se, tudi prek spleta, kje bi lahko kupili najceneje.
- Kupujte s prijateljico, a tako, da ena od vaju kupuje v knjigarni, tudi darila za vas, vi pa med tem za njeno in svojo družino kupujete v trgovini za opremljanje doma.
- Vnaprej si določite čas nakupovanja; lahko ste prepričani, da boste na tak način prihranili živce in denar. Kupujte denimo med odmorom za malico ali tako, da naročite soprogu, kdaj naj vas pričaka z avtom.
- Če kupujete s svojim avtom, parkirajte čim bliže izhoda.
- Ne tekajte po nakupovalnem centru. Vnaprej napravite načrt, katere trgovine boste obiskali in kakšen bo njihov vrstni red.
- Izognite se gneči in kupujte dopoldne ali uro pred zapiranjem trgovin. Nikar ne hranite nakupovanja za vikende.
- Glasba, ki doni iz zvočnikov prodajaln, je pogosto preveč agresivna. Kupujte raje s svojo priljubljeno glasbo na ušesih.