SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
1 čebula, 50 dag zmlete govedine od zgornjega dela stegna, 10 dag puste skute, sol, sveže zmlet poper, 1 žlička gorčice, 4 mesnati paradižniki, 3 žlice olivnega olja, 2 stroka česna, 1 žlica sesekljanih listkov origana (ali 1 žlička posušenega origana) in 1/2 šopka zelenega peteršilja.

 

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Meso, skuto in čebulo ugnetemo v enakomerno maso. Krepko jo začinimo s soljo, poprom in z gorčico. Iz mase oblikujemo 4 ploske zrezke. Paradižnike za kratek čas potopimo v krop, prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Razrežemo jih na četrtine in jim odstranimo nastavke za pecelj in semena.

V ponvi segrejemo olivno olje, položimo nanj zrezke in jih pečemo 2 minuti. Previdno jih obrnemo in pečemo še 2 minuti. Ob opečene zrezke naložimo paradižnik, zraven stisnemo česen in vse skupaj potresemo z origanom. Ponev pokrijemo in jed na šibki vročini 10 minut pečemo oziroma dušimo. Peteršilj oplaknemo pod mrzlo vodo in temeljito otresemo. Listke potrgamo s stebelc in drobno sesekljamo. Gotove zrezke preložimo v pogreto servirno posodo, nanje in okoli njih pa naložimo paradižnik. Potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.
K tej hitro gotovi jedi, ki je zelo primerna tudi za pogostitev, ponudimo dušen riž ali kuhane in z maslom zabeljene testenine. Primerna pijača je kozarec lahkega rdečega vina.